2019/2020 Karácsonyi trendek


2019/2020 karácsonyi trendek

Valami varázslatosat, egyedit és világmegváltót szeretnél? Ki nem, igaz? Úgy tartják a Karácsony tele van varázzsal, csodákkal és fényekkel. De miből is áll össze a karácsonyi hangulat? Nem másból mint az illatokból, a színekből, fényekből, emlékekből…

A trendek igen széleskörűek az idei évben – rengeteg féle dekorációt, díszt, fényeket lehet már vásárolni.

Kiemeltünk néhány tippet és ötletet, ami alapján el tudsz indulni az idei év nagy karácsonyi hajrájában. Kövesd útmutatásainkat egy varázslatos karácsonyért! J

Először is, tiszteljük a környezetünket, a bolygónkat, és használjunk természetes összetevőket a karácsonyi díszítéskor. Sokszor igaz, hogy a kevesebb több – egyszerű, elegáns. Minimalista dekorációk, merész színek – használj bátran burgundit, sötétkéket, szürkét, barnát és a klasszikus erdő-zöldet.

Érdekes módon a metál árnyalatok és anyagok vásárlása még mindig nagy divatnak örvend.  A patina, rozsda színek melegséget és textúrát adnak a karácsonyi színekhez.

Egy merész és kifejező szín kombinálása egy metálossal egy igen művészi, de mégis stílusos hatást kelthet. Nem titok, hogy a színek adják meg a hangulatot, főleg ünnepekkor. Ilyenkor tehát jó választás valami meleg és energizáló szín választása. A metálos trend is melegebbé és kevésbé fényessé válik az idei karácsonyi trendekben. Az idei színek a piros, narancs és barna színek között lesz.

Természetesen ne félj a kísérletezéstől! A sötét színek lehet merésznek tűnnek, főleg ha fehér és ezüst színekkel kombinálod, mint ahogy a tavalyi trendekben volt. De nyugodtan használhat sötétkéket, sötétzöldet, lilát – ezek mind meghitt hangulatot teremtenek az ünnepek éjszakájára.

Ne feledkezz meg a természetes anyagokról, a hagyományos zöldről, és, hogy behozd a természetet az otthonodba. Semmi sem adja meg úgy a valódi karácsonyi hangulatot mint a nyers fa és természetes zöld – ez egy olyan trend ami sose fog kimenni a divatból.

Vintage karácsonyi díszek

A vintage elkerülhetetlen része a Karácsonyi ünnepeknek. Ez a hagyomány és a család ünnepe, és biztos van már régi karácsonyi díszed valahol a padláson. Így ahelyett, hogy egy vagyont költenél egy teljesen új karácsonyi dekorációra, keresd elő a régi díszeket, és használd azokat. A rusztikus vagy saját készítésű karácsonyi díszek előidézik a hagyományt és családi hangulatot teremt.

A törékeny szépség és az isteni kivitelezés, amelyeket a klasszikus üveg díszek rejtenek, mindig nagyszerű választás. A karácsonyi díszek további varázslatot vezetnek be. A fújócső feltalálása és az üvegfúvás kézművesség kifejlesztése után az üvegdísz az 1850-es években népszerűvé vált, amikor a londoni újság Victoria királynő karácsonyfáját mutatta be, kézzel készített üveg díszekkel díszítve. Forma, színük és kivitelezésük az évek során változik és fejlődik, de az általuk bemutatott szépség soha nem megy ki a divatból. A díszes üvegeknek pedig romantikus és nosztalgikus hatásuk van.

Egy kis családi történet vagy csak stílusos kihangsúlyozás mind benne van egy egyszerű üvegdíszben. Nem csoda, hogy annyi tervező és márka az üvegdíszek szépségére építette a 2019-es Karácsonyi trendeket.

Csináld magad Karácsonyi díszek

A saját készítésű díszek nagy szervezettséget igényelnek, de az eredmények magukért beszélnek. A te díszeid egyediek lesznek és inspirálóak. A saját készítésű díszek természetes összetevőkből készülnek, mint például toboz, friss örökzöldek, moha, gallyacskák, fenyő. Tehát soha nem túl korai elkezdeni a természetes szépségek gyűjtését otthonod karácsonyi dekorációjára: fenyőtobozok és érdekes ágak vagy bogyók. Ne felejtsd, a kevesebb néha több!

Az expresszív színek és a divatos formájú elrendezések mellett - ne becsüld alá az illatok fontosságát - az igazán inspirált karácsonyi élményért. A fenyő és a fahéj illata, a citrus friss aromája és azok színei divatos DIY karácsonyi dekorációban csodálatos kinézetet adnak.

Ha elegáns és trendi karácsonyi kompozíciót szeretnél, akkor nincs szükség arra, hogy kivágj egy fát. A megfelelő karácsonyi fények nagyon művészi és kortárs stílusokat adhatnak az ünnepi témához. Nincs igazán ünnepi és elegáns „karácsonyi” megjelenés, sok eukaliptusz, örökzöld, lucfenyő és fenyőtoboz nélkül. És milyen felemelő érzés lesz, ha az egész ház az általad készített díszektől fog ragyogni.

A gyönyörű és elegáns gyertyák elengedhetetlenek a divatos DIY karácsonyi díszekhez. A fény a tél közepén az ünnep nélkülözhetetlen része.

Karácsonyi koszorúk

Amikor ünnepi vacsorát rendezed, a családod és a vendégek számára ne hagyd figyelmen kívül az egyik legszimbolikusabb és tradicionálisabb karácsonyi díszítést - a koszorút. A gyűrű, a kör, amelyet a koszorú képvisel, az ősi időkből származó erős ünnepi rituálé eleme (a december 22–23 körül ünnepelt téli napforduló sok karácsonyi szimbólum gyökerei - a tűz, a téli fa). Tehát a Karácsonyi koszorú nem csak nagyon szép dekoráció, hanem tradicionális és szimbolikus érték is.

A tökéletes koszorú kiválasztása vagy megalkotása a te saját stílusodnak megfelelőnek kell lennie. Ez olyan mint a hab a tortán. Kiegészíti a teljes lakás díszítését.

Modern karácsonyi díszek

Az északi és a skandináv dekoratív stílusok nagyon divatosak lesznek a 2019-es karácsonyi dekorációhoz. A természetesebb és organikusabb megjelenésükre törekszenek - a fenntarthatóság iránymutatásait követve, és az ünnepekre a természet élménye közelében állnak: földi tónusok, elpirulás és barnák uralják a színpalettát. Ebben az évben a természetes megjelenés megteremtéséről szól az ünnepi dekorálás.